Blog Layout

Eerste paal Moskee As-Soennah

duda-wsm • jul 13, 2022

Het is eindelijk zover!

Alhamdulilaah, de bouw van de As-Soennah Moskee in Assen is vandaag (29-6-2022) begonnen. Met drie man sterk werd de eerste paal in de grond geboord. Dat gebeurde onder leiding van burgermeester Marco Out en de sheigh /Imam Nouredine Talhaoui en moskee imam. (zie fimpje)
Veel felicitaties kwamen op moskeevoorzitter Mohamed El Mourabit af nadat het officiële startsein voor de bouw werd gegeven. Het is een feestelijke bijeenkomst voor het bestuur, dat al jaren zit te wachten op een nieuwe moskee. "
Wilt u ook deze kleine gemeenschap van “Ahlul-Sunnah wal Jamaa'ah” in Noorden Nederland (Assen) helpen met het realisatie van deze nobele zaak ( nieuwbouw moskee). steun onze Soennitische moskee! Door een meter (€100,-) te kopen.
Stand is: €550.000,-
Streefbedrag:1.1 milion euro.
Help mee en deel de link onder jullie netwerk- familie en vrienden.
Baraka allahoe fiekoem.
https://tikkie.me/pay/AsSoennah/bzQcDVNCreTmcYyRoheJoi

Blog Moskee Elmoslimien

door duda-wsm 13 jul, 2022
Moskee in GELDNOOD
door RTV Drenthe 24 apr, 2022
Aan de Mr. Groen van Prinstererlaan in Assen is begonnen met de sloop van de As-Soennah Moskee. Een feestelijke gebeurtenis voor het moskeebestuur, dat al jaren bezig is met het inzamelen van geld voor een nieuw gebedshuis. Breed lachend deelt moskeebestuurder Mohamed El Mourabit tompouchen uit aan de massaal toegestroomde buurtbewoners. Het lijkt wat gek, zo tijdens de ramadan, maar vandaag mag er op het moskeeterrein wel even een gebakje gegeten worden. "Een heel mooie dag waarvan we al zo lang hebben gedroomd." Rijp voor de sloop Het 60 jaar oude schoolgebouwtje dat de moskeegangers de afgelopen 25 jaar gebruikten maakt kennis met de sloopkogel. Of eigenlijk, de sloopkraan. De metalen grijper van het gele gevaarte bijt zich vast in het dak van de moskee. Luid krakend breken de houten dakbalken doormidden en storten onder luid applaus van de groep toeschouwers op het tegelwerk van de binnenplaats. De oude moskee voldoet al jaren niet meer aan de eisen van het moskeebestuur. Er is op drukke momenten lang niet genoeg ruimte voor de gegroeide moslimgemeenschap. Verf bladdert van de muren, het dak is lek en in het pand stikt het van de houtrot. Het gebouw is rijp voor de sloop, beamen ook buurtbewoners. "Het wordt tijd dat hier iets nieuws komt", zegt een man die tegenover de moskee woont. "Het wordt er een stuk mooier op, maar veel lelijker kon haast al niet." Ruimtegebrek Het moskeebestuur wil al tijden een nieuw gebedshuis bouwen en tijdens de coronapandemie is dat proces in een stroomversnelling gekomen. Binnen was niet altijd genoeg plek om anderhalve meter afstand te houden. Bij het voor mannen verplichte vrijdagmiddaggebed moest daardoor een groot deel van de bezoekers op de stenen binnenplaats of een naastgelegen grasveld bidden. Dat gebeurde ook wanneer het regende of juist erg heet was. Nieuwe moskee Op dezelfde plaats verrijst later dit jaar een nieuwe moskee van twee verdiepingen. Het gebouw krijgt onder meer gescheiden gebedsruimtes voor mannen en vrouwen, een algemene bezoekersruimte en een moderne waskamer. Buiten komt een decoratieve minaret te staan. Volgens het moskeebestuur zal daaruit geen gebedsoproep klinken. Bestuurslid Mafud Aharouil staart glunderend naar de poster met daarop een impressie van het toekomstige gebedshuis. "We hebben echt meer ruimte nodig, want zoals nu past het niet meer. We hebben veel geld ingezameld en zijn goed op weg, dus hopelijk is onze nieuwe moskee snel klaar."Nieuwe alinea
27 okt, 2021
De soennitische As-Soennah Moskee in Assen krijgt van de gemeente een vergunning om een nieuwe moskeegebouw te bouwen. Het moskeebestuur kreeg deze week bericht van de gemeente dat de omgevingsvergunning verleend wordt. #RTVdrenthe doet hier verhaal over: https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/174725/As-Soennah-Moskee-mag-van-gemeente-Assen-nieuw-gebedshuis-bouwen
door duda-wsm 29 mei, 2020
The body content of your post goes here. To edit this text, click on it and delete this default text and start typing your own or paste your own from a different source.
door duda-wsm 28 dec, 2019
Moskee Elmoslimien organiseert binnenkort een bijeenkomst voor haar vrijwilligers. Tijdens de bijeenkomst wordt aandacht besteed aan de moskee in termen onderhoud en openstaande activiteiten. Ben je nog geen vrijwilliger en wil je graag deel uitmaken van de moskee en bijdragen? Meld je aan via info@elmoslimien.nl of spreekt een bestuurder aan in de moskee! We hopen onze leden gauw tegemoet te zien en vooral nieuwe leden van harten welkom heten.
door duda-wsm 28 dec, 2019
Volle bak bij de inloopavond van moskee Elmoslimien in Assen. Zo’n veertig belangstellenden gingen met elkaar in gesprek over angst in de samenleving. De nieuwsgierige moskeebezoekers worden -op sokken, zo hoort dat in de moskee- geïnstalleerd in een steeds groter wordende kring. ,,Zoveel drukte had ik niet verwacht”, zegt Nasr Errabhi, bestuurslid van de moskee. ,,De behoefte is duidelijk.” 'Aanslagen veroordelen' Een programma is er niet. De moskee doet, zoals wel vaker na ingrijpende gebeurtenissen, de deuren open. Alleen door het gesprek aan te gaan kan je zorgen en angst wegnemen, is de gedachte. ,,Wij hadden er behoefte aan, maar we kregen ook signalen van buiten”, zegt Errabhi. ,,Mijn familie heeft de moskee een mail gestuurd”, beaamt één van de aanwezige vrouwen. ,,Ik ben vooral nieuwsgierig.” Maar, zegt ze: ,,Ik vind het belangrijk dat ze vertellen dat ze de aanslagen veroordelen.” Een mevrouw uit Smilde: ,,In Smilde heb je geen moskee, voor mij is het meer het onbekende. Ik wil mijn kinderen die angst niet meegeven.” 'Natuurlijk ben je angstig' Na de eerste onwennigheid vliegen de vragen door de zaal. ‘Kan zoiets als in Christchurch ook in Assen gebeuren?’, wil één van de aanwezigen geweten. Errabhi: ,,Zoiets kan zomaar gebeuren, overal. Natuurlijk ben je angstig. Je bent wel verantwoordelijk voor de gemeenschap.” Na de aanslagen in Nieuw-Zeeland zocht de politie contact met de moskee. Beveiliging was niet nodig, prettig was het contact wel, zegt Errabhi. ‘Is er aandacht voor mensen die de verkeerde kant opgaan?’, luidt een volgende vraag. ,,We reageren op wat we zien en meekrijgen, maar het meeste gebeurt buiten de moskee”, antwoordt Errabhi. ,,Het is moeilijk. Je kan nooit weten hoe iemand zich innerlijk ontwikkelt.” Vechten tegen de beeldvorming En hoe zit het eigenlijk - mag je van moslims verwachten dat ze sorry zeggen voor acties van geloofsgenoten? Dat blijkt nog een lastig discussiepunt. Ook Errabhi worstelt ermee. ,,Vechten tegen de beeldvorming is bijna niet te doen. Waarom moet er continu een label op? Wij willen allemaal de wereld een beetje mooier maken. Daar moeten we met de hele gemeenschap keihard aan werken.” In dat kleine zaaltje in Assen is iedereen het daar, ondanks de verschillen, eigenlijk helemaal mee eens.
Share by: